Välkommen till Bleck o Plåtslagerimuseet i Gamla Linköping. Vi har öppet helgfria vardagar 10-14. Avsikten med museet är att visa hur ett hantverk bedrevs i äldre tid och åskådliggöra det hantverkskunnande som kännetecknat plåtslageriyrket genom alla tider. Vi har ett flertal tillverkade plåtarbeten till försäljning i vår butik men utför också plåtarbeten på beställning.

Välkommen till Bleck & Plåtslagerimuseet 
i Gamla Linköping 

Vi har öppet helgfria vardagar 10.00-14.00.

 

Bleck och Plåtslagerimuseet Gamla Linköping

Museet Vi har öppet Hitta hit Om oss Kontakt Vi tillverkar & säljer Maskiner & Arbetsredskap Bli medlem Vindsloken Blandat Champis Femtio år som plåtslagare Om Otto Schröder Länkar Gamla Linköping

Champis

Champis.

 

Det var våren 1955, sista terminen på en treårig utbildning på verkstadsskolan i Örebro. Vi hade fått i uppdrag att göra en flaska av plåt. Tjugofem gånger större än en läskedrycksflaska. Material var karosseriplåt och naturligtvis gassvetsning.

Utbredning av halsen med många konor, samt utbredning av den del som kapsylen skulle sitta på. Samt även kapsylen som gjordes av aluminiumplåt.

Själva stommen gjordes av röravdelning. Flaskan skulle vara reklam för ”Champis” och den skulle vara en del av en släpvagn för en midgetbil. Om jag mindes rätt skulle Svenne ”Bergvägg” ha släpet.

 

Lars Jacobsson.

Motala.


  Från september 2013 till siste december 2019
  har 80774 besök gjorts på vår hemsida!